SM liiga 21 22 kausiennakko – kuka on jääkiekon Suomen mestari 2022?

hokkari.fi

Jääkiekon Liiga 2021–22 kausi on lähtenyt käytiin Kärppien hienolla pisteputkella, joka on nostanut oululaisjoukkueen tämän hetken pistepörssin neljänneksi. Kolmen kärjessä komeilevat TPS, Sport ja Pelicans ja pistetaulukon hännillä ovat HPK, SaiPa ja JYP. 

Kauden torstaina 9. syyskuuta 2021 aloittanut Lukko–TPS -ottelu tarjoili monia jännittäviä tilanteita, ja päättyi hallitsevasta Suomen mestarista TPS:n 3–5 viemään voittoon. Pitkän tähtäimen johtopäätöksiä tästä ei vielä voida tehdä, sillä Liiga-otteluita pelataan yhteensä SM liiga 21 22 kauden aikana 450 kappaletta. 

Vasta maaliskuussa 2022 pelattavalla runkosarjan päätöskierroksella selviää, nostaako Lukko tälläkin kertaa pokaalin päänsä päälle, vai onko vuorossa kenties TPS:n, HIFK:in tai Tapparan vuoro.

Poimimme kausiennakkoon kaikki liigan 15 joukkuetta tämän hetkisen pistesijoituksen perusteella ja arvioimme, mille sijalle kukin niistä yltää. Jatka lukemista!

1–5. sija: TPS, Sport, Pelicans, Kärpät, HIFK

TPS on muuttanut kokoonpanoaan edellisestä kaudesta aina valmennusjohtoa myöten, kun Jussi Ahokas otti Raimo Helmisen paikan turkulaisjoukkueen päävalmentajana. Täsmähankinnoilla rakennettu joukkue sisältää kovia pelaajia, kuten Elmeri Eronen, Jack Rodewald ja Mitch Hults. Kausi on alkanut TPS:llä hyvin, ja viimekauden hopeamitalistit ovat valmiita taistelemaan kullasta kynsin hampain. 

Vaasan Sport nousi viime kaudella kokeneen valmentajansa Risto Duhvan pudotuspelijoukkueeksi ja samana pysynyt runko on jo näyttänyt närhen munat Tapparalle 3–2 , KalPalle 4–3 ja Lukolle 4–0. Takkiinkin on tullut, mutta kunnianhimoinen joukkue haluaa selvästi tällä kaudella päästä pudotuspeleistä mitalisijoille. 

Pelicans on vetovoimainen lahtelaisseura, joka vetää puoleensa ennen kaikkea Suomen U20-maajoukkueen nuoria lupaavia pelaajia. Junnut saavat vastapainoa kokeneilta pelaajilta, kuten vuodesta 2006 lähtien Liigassa pelanneella kapteeni Joonas Jalvannilta ja varakapteeni Antti Tyrväiseltä. Työnteon mallin uskotaan kantavan hedelmää sarjan loppuunkin ja antavan Pelicansille hyvän sijoituksen – joskaan ei mitalia. 

Oulun Kärpät uhoaa uuden aikakauden alkaneen. Puikoissa on nyt Lauri Mikkola, kun Mikko Manner on väistynyt syrjään päävalmentajan pestistään. Valmiiksi hyvää joukkuetta on vahvistettu kansainvälisillä pelaajilla, kuten Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Venäjällä pelanneella Casey Wellmanilla. Maalia vartioi vuori nimeltä Stanislav Galimov. Vahvasta alusta huolimatta emme usko Kärppien pysyvän viiden kärjessä otteluiden edetessä, mutta 6–7. sija sille voi irrota.

HIFK on helsinkiläiseen tyyliin valmis ottamaan jälleen voittajan viitan harteilleen SM liiga 21 22 -kaudella. Siirtomarkkinoilla erinomaisia liikkeitä tehnyt joukkue tulee varmasti pärjäämään hyvin koko kauden läpi, sillä etenkin sen hyökkäyskoneisto herättää vastustajissaan pelonsekaista kunnioitusta. Jere Innala, Eetu Koivistoinen, Otto Paajanen ja Michael Garteig ovat kokeneita Liiga-pelaajia ja HIFK:in uskotaan – jos ei voittavan – ainakin nappaavaan hopeaa. 

6–10. sija: Kookoo, Ilves, Lukko, KalPa, Tappara

Kouvolalainen KooKoo on viime kaudella noussut Jussi Ahokkaan johdolla jumbotaisteluista keskikastiin. Nyt ohjat ottaa Olli Salo, joka on siirtynyt Liigaan Saksasta. Valmentajan lisäksi joukkue on vaihtanut pelaajia tiheään tahtiin, mutta taitojen pitäisi lyhyestä yhteisestä peliajasta huolimatta riittää sijoille 8–10. 

Tampereen Ilves on Jouko Myrrän alaisuudessa askeleen lähempänä kärkitaisteluita, vaikka mitalit jäänevät tällä kaudella saamatta. Kauteen 20 21 verrattuna kokoonpano on muuttunut merkittävästi, kun jopa 14 pelaajaa on vaihtunut uusiin. SM liiga 21 22 peleissä nähdään muun muassa kovat nimet Marek Langhamer, Petri Kontiola ja Nicholas Babtiste. Fiksusti rakennettu joukkue voi hyvinkin lyödä itsenä läpi 4–5. sijalle. 

Hallitsevan Suomen mestarin Lukon kauden 21 22 alku ei ole ollut ruusuinen. Joukkue on menettänyt avainpelaajaan, kuten Eetu Koivistoisen, Daniel Audetten ja Aleksi Saarelan, ja valmentajaksi Pekka Virran tilalle on tullut Marko Virtanen. Muutokset eivät ole huonoja, mutta eivät mitalitasoa. 

Kuopion KalPa pystyy haalimaan pisteitä tasaista tahtia, mutta ei silti yllä lähellekään kärkitaisteluita. Maalivahti Eero Kilpeläinen minimoi kuitenkin tappiota tehokkaasti ja nuorista pelaajista Kasper Simontaivalin menoa on jäällä jännittävä seurata. 

Vaikka Liigan toinen tamperelaisjoukkue, Tappara, on menettänyt riveistään tärkeitä puolustajia on paikkaukset osattu tehdä taitavasti. Hyökkäys-, puolustus- ja maalivahtien työ on puhdasta ja uskomme, että tämän hetkinen 10. sija vaihtuu vielä paljon kirkkaampaan sijoitukseen. Liigan suurimman budjetin omistava seura pystyy kyllä nostaman panoksia ja yllättämään epäilijät. 

11–15.sija: Jukurit, Ässät, JYP, SaiPa, HPK

Liigan pahnanpohjimmaiset joukkueet Jukurit, Ässät, JYP, ja HPK tulevat todennäköisesti pysymään suurin piirtein samoilla sijoilla, vaikka pelattavaa on vielä runsaasti. Mustaksi hevoseksi SM liiga 21 22 kaudella kaavaillaan lappeenrantalaista SaiPaa, sillä sen harjoituskausi on ollut erinomainen ja valmennusjohdossa puhaltavat uudet tuulet.

SM liiga 21 22 kausiennakko – kuka on jääkiekon Suomen mestari 2022?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun